Glädjeskuttande Gustav



Om det inte vore för att det kostar skjortan att gå in på Lövstabadet skulle jag gärna tillbringa mer tid där. Och Gustav och Elias hade helt rätt, om man bara doppar sig ordentligt så känns vattnet inte så kallt.

Coolaste killen i stan



Malte är koncentrerad inför sommarens premiärdopp. Jag får tacka min lyckliga stjärna att han inte är typen som rymmer ideligen utan lugnt och stilla leker där man placerar honom...

Lövstabadet avklarat!



Så har vi klarat av en dag på Lövstabadet. Men det gör sig inte själv att åka dit ensam med hela skaran. Måns lyckades få mamman i plurret eftersom han tyckte att vattenrutschkanan i barnbassängen var en riktig hit. Gustav och Elias åkte hellre i de större attraktionerna så den stackars mamman blev tvungen att hoppa i det ganska kalla vattnet. Men å andra sidan var det ju lugnt och skönt så länge Måns var i vattnet, språngmarscherna på övriga delar av badet kan man ju gärna vara utan...

Äntligen en egen fyrhjuling!



Det tog bra precis ett år sedan jag ställde frågan till mig själv hur länge det skulle dröja innan vi skaffade nåt motordrivet till barnen. Det var efter en tur till Dalarna där vi träffade min kompis Charlotta och hennes familj som de började drömma om en egen fyrhjuling. Isacs "bananfyrhjuling", som Malte kallade den (den är gul), stod väldigt högt i kurs hos samtliga grabbar inklusive Olle. Mammans korta kommentar var att det lär dröja innan vi skaffar en sådan dyr leksak. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig! Olle gjorde en luring som kollrade bort alla, så även mamman, och det kändes svårt att säga nej när den stod hemma på gården. Det tog ett bra tag innan grabbarna verkligen förstod att det faktiskt var deras manick men glädjen när det äntligen gick upp för dem blev desto större. Även mamman är nöjd, dels för att det är småkul att köra och dels för att färgen är underbar...

Självklar logik



"När man sätter på sig sina Foppa måste man vrida fötterna!" Varför då, undrade mamman varpå Malte konstaterade det uppenbara: "Men kolla här då!"

Nu är semestern nära!



Jag har haft rena drömuppdraget på jobbet, fyra dagar i Visby för att rigga ITPS medverkan under Almedalsveckan tillsammans med en kollega. För det första var det intressant att få vara med i händelsernas centrum och för det andra var det underbart väder och precis lagom mycket att göra på dagarna. Kvällarna tillbringade vi med promenad på stranden. En annan aspekt med att åka iväg i några dagar är ju att man får sova ostört, något som är lite heligt med småbarn. Nu kunde jag inte sova i alla fall, men det är en helt annan historia.

Sent omsider har jag beslutat mig för att ta semester en vecka tidigare så jag är inne på min sista vecka nu. Det är perfekt, vi har ju så mycket att göra hemma så att sticka iväg på scoutläger det första man gör på semestern för att jobba (göra en tidning) har nästan känts övermäktigt. Men nu har jag som sagt en vecka hemma först och det ska bli skönt.


Vi gungar, vi gungar...



Åker man på släktträff i Olles familj blir det förstås mycket sång och musik. Jag missade tyvärr det mesta av den varan eftersom Måns har en förmåga att snabbt som ögat rymma fältet.

Måns och mamman tar sig en svängom



Måns ser inte ut att tycka att det är sådär jättekul att dansa vals. Mamman gillar i alla fall att dansa och bara pappan får ordning på sin onda rygg kan det nog förhoppningsvis bli en och annan buggkurs framöver.

Måns och faster Louise roar sig



Måns säger inte mycket mer än Uh! men han är ganska duktig på att göra sig förstådd i alla fall. Måns och Louise verkar ha det trevligt på trappan till Hössjö loge utanför Umeå där vi var på en släktträff.

Lycka är att äta själv!



Sedan den här bilden togs har Måns lärt sig hantera besticken aningen lite bättre. Tack och lov... Nu är semestern nära, äntligen. Än så länge har sommaren inte bjudit på så mycket sol och värme så det gäller att ta tillfället i akt. Men vi har ju garderat oss genom trippen till Sardinien så det spelar egentligen inte så stor roll hur vädret blir här hemma.

RSS 2.0