Det ska börjas i tid!

image40

Måns gillar också att plocka med stenarna på stranden.

Måns och Emma myser

image38

Kusin Emma har en särskild plats i Måns hjärta!

Stenkul på stranden

image41

Om det är svårt att aktivera barnen på hemmaplan där tv-spel och annat elände drar, så är det inga som helst problem i stugan. Här är de sysselsatta i timmar med att kasta sten i vattnet. Jag kan inte riktigt förklara hur det kommer sig, men jag är glad så länge det varar!

Farmors stuga har blivit med båt

image36

Samtidigt som Yran inleddes några stenkast bort firade vi Mickes 51-årsdag i Alice och Herberts stuga. Här var det högst sannolikt betydligt lugnare än på stråket, trots att antalet barn under tio var lite väl högt... Eftersom mamman inte är så förtjust i att ge sig ut på sjön blir det väl pappan som får ta med barnen på små fisketurer med den nya, lilla båten.

Liten snygging

image35

Liten men tuff, och ganska gosig! Redan ett halvår och jisses vad tiden går. Därmed är det halvtid på min "ledighet". Enligt Olle är det i och för sig bäst att jag börjar jobba redan nu med tanke på alla strålande inredningsidéer som dyker upp mellan varven. Den senaste (som faktiskt inte kom ifrån mig utan från en kompis) är att ta bort en vägg i köket och bygga om till ett stort lantkök, men här inser till och med jag att gränsen är nådd (även om det var en mycket bra idé)!

Fiskelycka i Nilsudden

image34

Det nappade friskt under den korta stund grabbarna fiskade. Både abborrarna och sjöbotten var på hugget...

Iskalla simtag gav mamman kalla kårar

image33

Gustav har övat simning med morfar i vinter och nu sitter simtagen i ryggmärgen. Att Gustav hoppade i det iskalla vattnet för att simma de tjugotal metrarna in till land får ses som eldprovet.

Isac och Malte trotsar kylan

image31

Det var inte direkt varmt i vattnet men vad gör det? Isac och Malte var sysselsatta ett bra tag med att gräva och hämta vatten nere vid bryggan i Nilsudden.

Lyckan är gjord!

image30

Att köra fyrhjuling är riktigt roligt, tycker Elias som fick låna Isacs när vi var på besök i Dalarna. Hans bröder och pappan instämmer. (Tänk vilken makt mamman har! Fast jag undrar stillsamt hur länge det dröjer innan vi köper nåt motordrivet till barnen...)

Hand i hand

image29

"Jag håller Josefin i handen så att det inte kommer några hajar och biter henne i benet", sade Malte när jag visade honom bilden. Gulligt:-)

Plask i plurret

image28

Sommarens första dopp har avklarats. Lite kallt var det allt så det blev bråttom upp.

RSS 2.0