Veckans Malte

image89

Malte är en klurig kille som fäller en del underbara kommentarer. Tyvärr har de en förmåga att flyga vidare innan man har lagt dem på minnet, men här kommer i alla fall några funderingar från Malte som ju är mammas pojke. Han låter inte gärna pappa hjälpa honom, men på sistone har det faktiskt börjat arta sig på den här fronten även om just den här kommentaren är ett bevis på motsatsen. Nåväl, härom dagen, när mamma var och tränade, skulle pappa fixa kvällsfika. "Men det är ingen mening att du försöker imponera på mig och göra mackan nu, för jag tänker ändå inte äta upp den förrän mamma kommer hem", sade Malte.

En annan kul kommentar fällde Malte en lördag när grabbarna hade blivit utan fredagsmys. Mamman var bortrest och det körde ihop sig en aning för pappan på fredagskvällen varpå grabbarna blev utan chips och sånt. Eftersom Gustav och Elias var sura så var Malte också sur och förklarade hela händelseförloppet för mamman när hon kom hem: "Vi fick inget fredagsmys när det var onsdag för pappa sa att det var för tidigt", var treåringens analys av det hela.

Måns och mamman hade myshelg

image87

Helt plötsligt tömdes huset när Olle och alla grabbar över tre drog till Enafors. Måns och mamman hade det så lugnt och skönt att det till och med blev lite småtråkigt framemot söndagseftermiddagen. Då kan det passa bra att plocka fram badbaljan, något som kanske inte riktigt hinns med till vardags då det får bli lite snabbare tvättningslösningar.

Is är gott!

image88
Det fanns en hel del istappar att rycka loss från taket i stugan under påskhelgen. På nätterna var det riktigt kallt med minus trettio och på dagarna lagom kallt med sisådär tio. Någon riktig myshelg i snödrivorna blev det aldrig, men det får vi förhoppningsvis lite senare i vår.

Grabbar, kommer ni någon gång?

image84

Måns väntar på brorsorna för en tur med kälken. Han fick vänta bra länge för storebrorsorna är aningen trögstartade när det gäller utelek. Men till sist blev det fart på hela högen.

Tjenare polarn, ska du med på en tur?

image83

Enafors när det är som allra bäst! Solen strålade och Måns hittade till och med en kompis i lämplig storlek att snacka lite med under promenaden.

RSS 2.0