Full fart framåt



Gustav och Elias hade jättekul i vattnet och det var en helt perfekt strand för de små barnen eftersom det var så långgrunt. Vi gjorde en utflykt till Stintino där det var betydligt djupare nära land och då insåg vi vad bra vi hade det på vår "egen" strand.

Måns går sin egen väg



Har bestämt för mig att jag har läst någonstans att trotsåldern infaller i treårsintervaller, men vad gäller Måns så stämmer inte det riktigt. Han säger inte mycket, men ordet nej kan han förstås. Vi åkte på charter när Gustav var drygt tre och Elias 1,5 år och det var ganska kämpigt. Men undrar just om inte Måns ensam ställde till med lika mycket bekymmer som dem?

Elias spanar över hamnen



Alghero är en mycket vacker stad som vi gärna återvänder till.

Sista bilden med nya kameran...



Mamman fick den ljusa idén att testa kamerans undervattensfunktion. Redan dag två, dessutom. Det skulle hon förstås inte ha gjort för när vi hade kollat på bilderna så lade kameran av. Egentligen är det ingen större katastrof för butiken ersätter förstås den splitter nya kameran, men det var ju synd att vi hade hela semestern kvar...

Sjödin AB åter till Sverige



Så har Sjödin AB återvänt till Sverige efter en välförtjänt utflykt till Italien. Verkställande direktören, den lille mannen med hatt, är inte helt nöjd med hur hans springpojkar (inklusive den enda flickan i företaget) skött sitt uppdrag under resan, men förklarar att han detta till trots gärna återvänder till den skojiga ön.

- Uh!, säger Måns samtidigt som han spanar in ytterligare en klubba i kiosken där större delen av tiden på resan tillbringades.

- En med apelsinsmak den här gången, det gäller ju att uppleva lite nytt också, tillägger vice vd (till höger i bild) som även han gjorde fjorton turer per dag till någon av de kiosker som fanns inom räckhåll.

På bilden saknas en stor del av personalstyrkan. De tillbringade hela dagen på Aqua Fantasy i några häftiga rutschkanor på behörigt avstånd från företagsledningen som kan vara ganska krävande. Bakom kameran står en av dem som faktiskt har trott sig vara vd i företaget men som numera har insett den bistra sanningen.

Nu börjar det nya verksamhetsåret för företaget och för vd och vice vd väntar nya utmaningar på förskolan. Resten av styrkan återvänder till sina vanliga rutiner och faktum är att det ska bli väldigt skönt!

Årets besök på Frösö zoo!



Mamma och pappa
har tagit med barnen på Frösö zoo och de tycker att det är så roligt! (Barnen alltså...) Efter besöket på djurparken blir det pizza och till råga på allt var det på Maltes födelsedag i år. Kan det bli bättre? Malte var med första gången förra året och kanske blir det Måns tur nästa gång? Det hänger lite på att Malte orkar gå runt för egen maskin och det tror jag att han fixar nästa år. Då blir han fem år och en riktigt stor kille! Jag anar att Måns kommer att stortrivas bland alla intryck, han gillar ju när det händer saker!

Jag är så tacksam för att de tar med hela hopen på zoo, förutom att det är så kul att se på djuren så är det ju en riktig hit att få göra något så kul tillsammans med kusinerna.

Äntligen födelsedag!



Nu är 4-årsdagen här och Malte har fått sina efterlängtade magneter. Varje gång han är på Rödön kastar han sig över deras låda och börjar bygga, men nu kan han bygga lite hemma också. Åtminstone när Måns är utom räckhåll, han gillar nämligen att stoppa dem i munnen.

Spelevinken Måns spexar



Kameran gick sönder när vi var i Piteå så därför blev vi tvungna att köpa en ny. Den verkar funka bra.

Hej vad det går!



I Nimbys värld
fanns det något för alla. Måns klättrade upp och ner och han älskar att åka rutschkana. Efter ett par timmar bland klätterställningarna var det skönt att gå ut på havsbadet och ta sig ett dopp. Vi kan även passa på att utlysa en liten tävling: hur lång tid tog det innan Gustav letade reda på dataspelen som tyvärr också fanns i Nimbys värld?

Just do it!



Måns är inte så skrajsen av sig, tyvärr. Precis innan vi for till Piteå störtade han rakt ner på stenarna från bron. Vi råkade vända ryggen till ett litet ögonblick och så var olyckan framme... Rutschkanorna i Nimbys värld var en höjdare och tack och lov var det vadderat runt omkring!

Besök i brandbilen

.
Det började inte så bra, grabbarna var ordentligt uttråkade i början av scoutlägret. Men det hände en hel del kul under veckan, som till exempel att få gå in i brandbilen som kom på besök. Lite roligt är det att svaret på frågan om de vill åka på scoutläger någon fler gång var: Ja, om vi får bo på famijesocken!!!

Det var just
där allt det roliga hände och jag tror inte att vi behöver ha så dåligt samvete för att vi drog med grabbarna på jobbsemester för jag tror att de har haft en jättebra vecka. Och så ligger ju Sardinien runt hörnet. Summa summarum kommer vi att ha nästan en hel månad med semester, bad och sol innan skolan börjar och bättre kan det ju nästan inte bli! Eller hur, grabbar!?

Måns älskar att bada


Måns älskar att plaska i vattnet. Det bådar gott inför Sardinientrippen. Det var en underbar strand i Piteå men det blåste lite väl kallt. På Sardinien lär det snarare vara lite för varmt...

Nimbys spännande värld


Malte hade jättekul
i Nimbys värld, ett sådant ställe jag skulle önska fanns i Östersund. Gigantiska klätterställningar att ruscha runt i. Eller så flyttar vi till Piteå, det var en jättemysig stad med väldigt trevliga människor. Faktum är att om jag inte bodde i Östersund skulle jag hellre bosätta mig norrut än söderut, det är något visst med de norra delarna av Sverige! En annan jättepositiv sak med lägret var att jag skapade en ny bekantskap, nämligen Marianne. Vi gjorde tidningen ihop och det var jättekul att jobba med henne och förhoppningsvis kan vi fortsätta att hålla kontakten. Kanske gör vi en ny tidning ihop om tre år?

Vår första semestertripp
gick till Piteå, ett fasligt bra ställe att semestra i. I alla fall om man åker dit för att ha semester, vi passade på att göra en lägertidning på EFS rikstäckande scoutläger och just nu känns det som om vi inte kommer att göra om det. Jag fick sitta uppe till två på nätterna för att göra klar tidningen och första kvällen skrek Malte "snälla mamma, du kan väl följa med oss till stugan". Det kändes hemskt och även om det gick bättre de andra kvällarna är det ju inte optimalt att jobba på semestern. Men tack och lov har vi Sardinienresan inom räckhåll och där blir det bara lata dagar på barnens villkor. Åh, vad jag längtar!

RSS 2.0